Bu haber 28 Ocak 2012, Cumartesi 16:38:45 tarihnde eklendi. 188 kez okundu.
Sow serbest kalabilir
Fransa'da yayın yapan Le 10 Sport gazetesi ortaya çok tartışılacak iddia attı...

Fenerbahçe'nin dün resmi sözleÅŸmeye imza attırarak 10 milyon Euro'ya renklerine baÄŸladığı Moussa Sow için "Kendisini garantiye aldı" yorumunu yapan gazetede yer alan haberde, sarı-lacivertli ekibin küme düÅŸürülmesi halinde Senegalli yıldızın sözleÅŸmesinde bedelsiz serbest kalma maddesinin bulunduÄŸu iddia edildi.
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; "Fenerbahçe'nin 2. Lig'e düÅŸmesi halinde Moussa Sow bedelsiz olarak takımdan ayrılabilecek" ifadesi yer alırken Fenerbahçe için en geç 15 Nisan'dan önce karar alınacağı öne sürüldü. Gazete bu maddeyle Sow'un menajerlerinin oyuncunun sportif geleceÄŸini riske atmadığı yorumunu yaptı. Bu durumda Fenerbahçe'nin Lille'e ödeyeceÄŸi bonservis bedeliyle ilgili olarak ise herhangi bir bilgi verilmedi.
TEMELLİ: İNANMAYIN BÖYLE ÅžEYLERE
Ancak Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli, Sow'un serbest kalacağı yönündeki iddialara Twitter'dan yanıt verdi. Temelli "Sow'un sözleÅŸmesinde öyle bir madde yok; inanmayın böyle ÅŸeylere" dedi.
Bedavaya gelmiÅŸti
Fransa futbolunun son yıllarda çıkardığı en yetenekli golcülerden birisi olan Sow için Fenerbahçe ilk kez bonservis ödeyen kulüp oldu. Rennes'de geçirdiÄŸi 5 yıl boyunca düÅŸük bir gol ortalamasına sahip olan Moussa Sow, 2009-10 sezonunun sonunda Lille'e biten sözleÅŸmesi sayesinde bedelsiz transfer oldu. Lille'de ilk sezonunda 57 maç 29 gol, yarım sezon oynadığı ikinci sezonunda 31 maç 13 gol ortalamalarına sahip olan Sow'un ilk kulübü Amiens de 2004'te gittiÄŸi Rennes'den transfer bedeli almamıştı. Lille'de yıllık 1.3 milyon kazanan Sow, Fenerbahçe'ye giderek bu rakamı neredeyse üçe katlarken, transfer için Rennes'e kuruÅŸ ödemeyen Lille de sıfırdan 10 milyon Euro kazanmış oldu.
|
|