RSS / XML
$1.8295
€2.3265
IMKB56,936
Firma Rehberi
Seri İlanlar
Foto Galeri
Video Galeri
       
Bu haber 07 Eylül 2011, Çarşamba 11:33:36 tarihnde eklendi. 3048 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehit Komiser Son Yolculuğuna Uğurlandı

Edirneli şehit komiser Cem Kerman, Selimiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Åžehit Komiser Son YolculuÄŸuna UÄŸurlandı  

Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ÅŸehit komiser ve öÄŸretmen eÅŸi için Malatya'da bir tören düzenlendi. Törenin ardından komiser cenazesi askeri uçakla Çorlu'ya, eÅŸinin cenazesi ise Ankara'ya gönderildi.

Komiserin cenazesi ambulansla Çorlu Havaalanı'ndan alınarak memleketi Edirne'ye getirildi. TEM otoyolu Edirne giÅŸelerinde annesi, babası ve yakınları tarafından gözyaşıyla karşılanan cenazesi Selimiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gece morgda kalan cenaze, saat 11. 00 sıralarında baba ocağının bulunduÄŸu Meydan Mahallesi Asmalı Mescit Sokak'taki evine getirildi.

Burada edilen duaların ardından cenaze, resmi tören için Edirne ValiliÄŸi'ne getirildi.

Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Cengiz Demirci, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet MüezzinoÄŸlu, CHP Milletvekili Kemal DeÄŸirmendereli, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, ÅŸehidin anne, baba ve abisi ile çok sayıda yakınları katıldı.

Åžehit komiserin babası Ercan Kerman, konuÅŸmasını, "kahrolsun PKK" ÅŸekline dönüÅŸtürmeyeceÄŸini belirtti. Bu acılı anı biraz bilgi ve biraz ışık vermeye vesile edeceÄŸini söyleyen Kerman,

"Hepiniz biliyorsunuz en zor büyüyen insan yavrusudur. Bir tay dünyaya geliyor ve bir saat sonra ayaklanıyor. Ama bir insan evladının 15 yıl gözünün için bakıyorsunuz, yine de ayaklarının üzerine tam anlamıyla durabilecek durumda deÄŸil. " dedi.

OÄŸlunun dönem arkadaÅŸlarına seslenen Kerman, "Çünkü o çocuklar bir kere son derece donanımlılar. Cem 3 Yıldızlı dalgıç. Büyük bir emek harcanmış. Donanımlı bir delikanlı. Onun kaybıyla bir evlat acısı ve kaybı söz konusu. Ama esas kaybeden vatanımız. Vatanımız ne oluyor. Hiç olmazsa bir iki dakika onu düÅŸünelim.

Halkımız ÅŸehit cenazelerine çok duyarlı deÄŸil. Buna karşın bir dizide beÄŸendiÄŸi kahraman öldüÄŸünde bayağı oturup ciddi ciddi aÄŸlıyor. Tunceli'deki görev arkadaÅŸlarına birinci görevlerinin ölmemek olduÄŸunu hatırlatıyorum. Daha hizmet etmeleri gerekiyor. Hepsi seçme, donanımlı son derece aydın gençler. " açıklamasını yaptı.

Resmi törenin ardından, ÅŸehidin cenazesi, oluÅŸturulan kortejle Selimiye Camii'ne götürüldü. Burada kılınan öÄŸle namazının ardından ÅŸehidin cenaze namazını Edirne Müftü Vekili Yusuf Tuna kıldırdı. Cenaze namazının ardından ÅŸehidin cenazesi kalabalıkların omuzlarında camiden çıkarıldı.

Mimar Sinan Caddesi üzerinde omuzlarda taşınan cenaze, Eski Cami önünde cenaze aracına konuldu. YoÄŸun bir kalabalığın takip ettiÄŸi cenaze töreninde PKK aleyhine sloganlar atıldı. Åžehit komiserin cenazesi Buçuktepe Mezarlığı'nda topraÄŸa verildi.

Bu arada, ÅŸehit komiserin, eÅŸini yalnız bırakmamak için bayram iznine çıkmadığı ve yanından ayrılmadığı öÄŸrenildi. Maçın oynanacağı saatlerde eÅŸinin yanından ayrılmayan Dilay Kerman, açılan ateÅŸte eÅŸiyle birlikte ÅŸehit oldu. EÅŸlerin yolu cenaze töreninin ardından ayrıldı. Ailelerin isteÄŸi üzerine Dilay'ın cenazesi Ankara'ya, komiser olan eÅŸi ise Edirne'de topraÄŸa verildi.

TAYİNİNİ ÖÄžRETMEN EŞİNİN YANINA İSTEDİ

Öte yandan Cem Kerman, polis kolejini bitirdikten sonra ilk görev yeri Sakarya'ya tayin olmuÅŸtu. Burada görev yaptıktan sonra eÅŸi Dilay Kerman'ın Tunceli'ye öÄŸretmen olarak atanmasının ardından Cem Kerman da tayinini bu ÅŸehre istedi. Bir yıllık evli olan ÅŸehit komiser, Tunceli Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nde göreve baÅŸladı.

GeçtiÄŸimiz aylarda AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı Cinayet Büro AmirliÄŸi'nde göreve baÅŸlayan Cem Kerman, önceki gün saat 22. 00 sıralarında, Tunceli merkez Munzur Çayı kenarında bulunan halı sahada maç yaptı. EÅŸi Dilay Kerman'ın da seyirci olarak geldiÄŸi halı sahada, 8 kiÅŸi olduÄŸu tespit edilen terörist grup uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı. Cem Kerman sahada, eÅŸi ise bank üzerinde hayatını kaybetti.


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
baykal
ANKET
Sizce yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Partinin Başkan Adayı Hangi İsim olacaktır?
Recai KOÇAŞLI
Bahattin ÖZBULUT
Ömer ERAKMAN
Şemsettin EMİR
Ahmet ÇETİN (İşadamı)
Orhan ALBAYRAK
Mecit EROL
Ali SOYDAN
Mehmet İLKTAN
Polat ÖZTAŞ
İlyas AKMEŞE
Yusuf TÜLİN
Koray UYMAZ
Osman HATİPLER
Ayhan DEMİR
Mustafa HATİPLER
Müjdat KAHVE
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu
radyoak

Online Kişi Sayacı