RSS / XML
$1.8295
€2.3265
IMKB56,936
Firma Rehberi
Seri İlanlar
Foto Galeri
Video Galeri
       
Bu haber 05 Kasım 2011, Cumartesi 14:46:09 tarihnde eklendi. 1319 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Merhaba sevgili dostlarım.

Merhaba sevgili dostlarım.  

GeçtiÄŸimiz günlerde Van ilimizde meydana gelen deprem ve öncesindeki hain terör saldırısı ülkemiz gündemini belirlerken;Edirne gündeminde ise soÄŸuyan havalarla birlikte GazdaÅŸ tan gaz baÄŸlanmasını bekleyen insanlarımızın sıkıntıları vardı.

 

Sosyal medyada örgütlenen insanlarımız  GazdaÅŸ ın yarattığı bu sıkıntıyı protesto ettiler.GazdaÅŸ yetkilileri de yaÅŸanan olumsuzlukların giderilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade ettikleri açıklamalarını yerel basına gönderdiler.Bu hafta gazetenizde bu açıklamayı bulacaksınız.

 

GazdaÅŸ çalışmaları ile bozulan yollarımızın da belediyece onarımına baÅŸlandı.GeçtiÄŸimiz günlerde ana arterlerde yapılan asfaltlama çalışmaları diÄŸer yollarla ilgili insanlarımızı umutlandırırken daha önce bu sütunlarda belirttiÄŸim atılan her yeni asfalt ile yükselen yollarımızın kaldırımlarla aynı hizaya gelmesi iÅŸlemi yeni asfaltlanan

 

yollarımızda da devam ediyor.

 

YoÄŸun yağışlarda sıkıntı yaratacak bu mevcut çalışmaların iÅŸin yetkililerince hala neden anlaşılmadığını merak ettiÄŸimi söylemeliyim.Maliyet hesabının gelecekte çıkaracağı sorunlardan habersizce yapılıyor olması, akla baÅŸka ÅŸeyler getirirken,ÅŸehrin geleceÄŸine bu kadar duyarsız kalınmasını anlayamadığımı ayrıca ifade etmeliyim.Yani günü kurtarmanın gelecekten çalmak olduÄŸunu hala anlayamadık mı?

 

DoÄŸrusu mesleÄŸi inÅŸaat olan bir baÅŸkanın bu yollardan geçtiÄŸinde bu konuda ne diyeceÄŸini merak ediyorum.

 

Yollarımızın atılan asfaltlarla nereye kadar yükselebileceÄŸi benim gibi sizin de merakınıza mucip olmuÅŸtur herhalde.

 

Yollarımızın asfaltlanması demiÅŸken kilit taÅŸlardan da söz etmemek olmaz.GazdaÅŸ tan sonra kilit taÅŸlı yollarımızda da aynı onarımlar yapılırken müÅŸahede ettiÄŸim bazı yollara sökülen taÅŸlar yerine yeni taÅŸlar döÅŸeniyor  olmasıydı.Oysa sökülen taÅŸlar da o yollara döÅŸeneli çok uzun zamanlar olmamışken; yenilerinin döÅŸenmesine gerek olmamalıydı.Yeni taÅŸların döÅŸendiÄŸini gören insanlarımızın da  benimle aynı fikirde olduklarını söyleyebilirim.

 

Hükümetin AB ile yaptığı vizelerin yumuÅŸatılması anlaÅŸmasının yılbaşına kadar üye devletler ve üyeliÄŸi devam eden devletlerin insanımıza yaklaşımında iÅŸlerin kolaylaÅŸacağı haberlerine raÄŸmen; özellikle Bulgaristan’ın Vizeler konusundaki uygulamaları AB yetkililerince biliniyor mu diye merak ediyorum.AB’nin Bulgaristan a uyguladığı tam üyelikle ilgili uzatma kararlarının doÄŸrusu boÅŸuna olmadığını düÅŸünüyorum.Hala soÄŸuk savaÅŸ psikolojisini üzerinden atamamış bir ülkede kurumsal demokrasinin içselleÅŸtirilmemesinin

 

sonuçları liberalleÅŸememiÅŸ ekonomik yapı ile geliÅŸemeyen insan haklarında kendini gösteriyor.

 

Mevcut ekonomik durumunun pekte iç açıcı olmadığını bildiÄŸimiz Bulgaristan’ın  ÅŸehrimiz insanına vize konusunda takındığı bu olumsuz ve katı tutumu ile aslında kendi kaybettiÄŸini bilemez olabilir mi ?

 

Katı tutumunun gerekçesini AB ye baÄŸlaması ne kadar inandırıcı olabilir?

 

Ticaret Odamızın Üyelerinin Bulgaristan a gitmeme yönünde aldığı kararı onaylıyorum.

 

Bulgaristan DışiÅŸlerinin, Yunanistan ın bugününden ders çıkarması gerektiÄŸini ve gelecekte gelmelerini isteyebileceÄŸi bir ülkenin insanına karşı, bu gün bu katı tutumundan  vazgeçmesinin gerekliliÄŸinin bilinmesini istiyorum.Ayrıca yeni göreve baÅŸlayan Bulgaristan konsolosuna ÅŸehrimize  hoÅŸ geldiniz derken gerçek manadaki komÅŸuluÄŸumuzun tesisinin kendinden öncekilerin anlayışı ile mümkün olmayacağının bilinmesi gerektiÄŸini buradan ifade etmek isterim.

 

Saygılarımla......

 

Ali KUTLU

 

Ak Medya Yönetim Kurulu BaÅŸkanı

Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Diğer Ali Kutlu Yazıları
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
baykal
ANKET
Sizce yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Partinin Başkan Adayı Hangi İsim olacaktır?
Recai KOÇAŞLI
Bahattin ÖZBULUT
Ömer ERAKMAN
Şemsettin EMİR
Ahmet ÇETİN (İşadamı)
Orhan ALBAYRAK
Mecit EROL
Ali SOYDAN
Mehmet İLKTAN
Polat ÖZTAŞ
İlyas AKMEŞE
Yusuf TÜLİN
Koray UYMAZ
Osman HATİPLER
Ayhan DEMİR
Mustafa HATİPLER
Müjdat KAHVE
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu
radyoak

Online Kişi Sayacı